Izolare termica
Tencuiala noua peste cea veche
Pentru a repara tencuiala stricata de pe pereti, sa o indepartezi nu este nici cea mai buna, nici cea mai ieftina metoda. In cele mai multe cazuri, este recomandat sa aplici o tencuiala noua peste cea veche.
Una dintre cele mai bune metode sa repari tencuiala stricata este sa o acoperi, in loc sa o indepartezi. Nu este doar mai usor, dar este si mai logic.
Mai intai, este necesar sa cureti suprafata tencuielii vechi, mai ales zonele stricate si containate: trebuie sa scapi de praf, urme de fum sau orice alti contaminanti. Cea mai buna metoda este sa folosesti solutia de curatare CT 98 si apoi sa speli cu apa sub presiune si o perioe moale. Un jet de apa prea puternic poate inrautati integritatea locurilor in care tencuiala are nevoie de reparatii. Daca fatada este contaminata cu alge sau ciuperci, este recomandat sa folosesti un concentrat special care este capabil sa indeparteze acesti factori daunatori.
In locurile in care a avut loc un asa numit atac biologic (mucegai sau alge), aplica pe fatada proaspat spalata un concentrat fungicid cu o perie sau un spray.
Este necesara repararea partilor din zid unde izolatia termica a fost afectata mecanic si continuitatea plasei de armare a fost intrerupta. Trebuie sa indepartezi aceasta parte a fatadei, folosind un polizor unghiular sau o alta unealta adecvata. Trebuie indepartata, de asemenea, plasa de armare din jurul sectiunii afectate. In continuare, decupeaza o sectiune din materialul de izolare termica si lipeste-l in zona afectata.
Dupa ce mortarul sau adezivul poliuretanic s-a intarit, aplica mortar de intarire in locul din care ai indepartat tencuiala. Apoi, aplica plasa de intarire pe mortarul proaspat. Aceasta plasa trebuie sa fie mai mare decat sectiunea indepartata, pentru a se suprapune cu sectiunea deja existenta cu aprox. 10 cm.
Dupa curatarea suprafetei tencuite si efectuarea reparatiilor de izolare si intarire, este timpul pentru un nou strat de tencuiala. Aplicarea acestuia direct pe vechiul strat poate cauza probleme, si pe de alta parte, nu este economic. Pentru a rezolva zonele inegale, trebuie sa netezesti suprafata vechii tencuieli cu un adeziv si mortar de intarire. Aceasta metoda este mult mai confortabila si convenabila decat metoda smirgheluirii.
Dupa ce stratul de baza se usuca, este esential sa aplici un grund - o etapa foarte importanta atunci cand aplici straturi subtiri de tencuiala. Folosind un substrat, imbunatatesti puterea de adeziune a tencuielii si reduci posibilitatea aparitiei petelor de suprafata cauzate de proprietatile substratului sau de o pregatire inadecvata.
Aplica stratul subtire de tencuiala dupa aproximativ 4 ore, dupa ce amorsa s-a uscat complet. Daca folosesti tencuiala minerala destinata vopsirii ulterioare, este esential sa aplici un strat de vopsea inainte pentru a te asigura ca tencuiala are rezistenta necesara la conditiile atmosferice. Folosind o mistrie inoxidabila, aplica un strat uniform de tencuiala pe substratul pregatit. Colecteaza excesul de material si adauga-l in galeata produsului. Suprafata ramase ar trebui netezita cu o spatula din plastic.
Tencuiala se usuca in 12-48 de ore, in functie de substrat, temperatura si umiditate. In timp ce sarcinile continua si tencuiala se usuca, temperatura substratului ai a mediului ambiental trebuie sa fie intre +5C- +25C, iar umiditatea sa fie sub 80%.
Asigura-te sa aplici materialul folosind metoda ud pe ud. Echipa de muncitori ar trebui sa indeplineasca acest proces fara sa faca intrerupe.
Ne face placere sa iti raspunde la orice intrebare legata de produsele noastre, de unde pot fi cumparate, sau care ar fi solutia adecvata pentru proiectul tau.